Nieuws van Bonaire

MBO Bonaire organiseert succesvolle dag voor senioren

Gisteren organiseerden studenten en docenten van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn in samenwerking met Best Care de Rode Neus dag; een speciale dag voor de senioren van Bonaire. Het doel was om aandacht te vragen voor verschillende hulpmiddelen die het dagelijks leven van senioren kunnen vereenvoudigen.

Rocargo

Het middagvullende programma bestond uit verschillende optredens van studenten. Zo werd het volkslied van Bonaire gezongen, ging het dak eraf bij twee dansgroepen en werd een toneelstuk opgevoerd. De senioren genoten zichtbaar van alle entertainment! Tussen de optredens door demonstreerde Best Care verschillende hulpmiddelen, zoals een rollator, vierpoot en looprek. Na afloop konden senioren alle hulpmiddelen bekijken en, onder begeleiding van studenten, een scootmobiel testen.

“De meeste senioren vinden het prettig om regie over hun eigen leven te houden en zelfredzaam te zijn. Alleen weten zij niet altijd dat er hulpmiddelen zijn om hen hierbij te ondersteunen”, vertelt Suzy Balentin (docent Zorg en Welzijn). De studenten en docenten van de opleiding hopen dat ze bewustwording hebben gecreëerd over de mogelijkheden en senioren hebben gemotiveerd om hulpmiddelen te gebruiken wanneer het nodig is.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo