Nieuws van Bonaire

Meevaller uit Caribisch Nederland valt hoger uit

Foto MinFin

 

Rocargo

Door René Zwart©

Den Haag – De meevaller die Caribisch Nederland aan de staatskas bijdraagt blijkt nog hoger uit te vallen dan in het twee weken geleden gepubliceerde jaarverslag van het ministerie van Financiën werd gemeld. Uit de vandaag naar de Tweede Kamer gestuurde Voorjaarsnota blijkt dat de inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint Eustatius en Saba in 2017 157 miljoen euro aan belastingen en premies hebben afgedragen. In de begroting was rekening gehouden met 145 miljoen. Op ‘Verantwoordingsdag’ (16 mei) maakte Financiën bekend dat de opbrengst in werkelijkheid 8 miljoen hoger uitpakt. Vandaag zijn daar nog eens vier miljoen bij gekomen.

In de Voorjaarsnota wordt meer dan in voorgaande jaren aandacht besteed aan de Caribische delen van het Koninkrijk. Dat heeft alles te maken met de gevolgen van orkanen Irma en Maria en de financiële bijdrage van Nederland aan de noodhulp en de wederopbouw van de Bovenwindse eilanden. En passant valt nog de opmerking te lezen dat Curaçao en Sint Maarten verzuimd hebben hun aandeel in de rekening van de Kustwacht over 2017 te voldoen.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo