Natuur

STINAPA gaat (nog) harder optreden tegen illegaal speervissen

Stinapa Photo Spear fishing

Hoewel al enkele jaren een uitzondering wordt gemaakt voor het harpoeneren van de schadelijke geachte Lion Fish, is speervissen in de wateren rondom Bonaire al sinds 1971 verboden. Foto: STINAPA.

Door Harald Linkels

Kralendijk- STINAPA gaat nog harder optreden tegen mensen die, tegen de wettelijke voorschriften in, gebruik maken van harpoenen om te speervissen in het Bonaire Marine Park. Dat zegt STINAPA-directeur Arjen de Wolff.

Hoewel het speervissen in de wateren rondom het eiland al sinds 1971 verboden is, komt het toch nog voor dat speervissers worden betrapt. Afgelopen week was dat ook weer het geval. STINAPA is direct opgetreden tegen de twee mannen die zich schuldig maakten aan illegaal harpoeneren van vissen. De 12 vissen, waaronder een aantal beschermde papagaaivissen, werden door de Rangers van Stinapa in beslag genoemen. Ook de harpoenen waarmee de betrokkenen de vissen hadden geschoten zijn in beslag genomen.

Daarnaast zijn de betrokken mannen door de STINAPA-rangers op de bon geslingerd. Volgens De Wolff tolereert STINAPA het speervissen geenszins, maar zal zij nog scherper gaan letten op het mogelijk voorkomen van de illegale activiteit.

Overigens wijst De Wolff ook op het feit dat zogenaamde beschermde vissen op geen enkele wijze mogen worden gevangen. Informatie over welke vissen bescherming genieten kan worden verkregen bij STINAPA en is ook terug te vinden op onder andere de Facebook Page van de organisatie.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo