Nieuws van Bonaire

Zwemmers van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” winnen veel medailles op Curaçao!

Van 18 t/m 20 mei 2018 hebben 5 zwemmers en 8 zwemsters van de Bonaireaanse Aquatics Club “Barracudas” deelgenomen aan de 6e Hesley Heerenveen Invitational. Deze leuke zwemwedstrijd werd gehouden in het 50 meter zwembad Sentro Deportivo Korsou (SDK) op Curaçao. Naast de zwemclub van Bonaire namen nog 5 zwemclubs van Curaçao aan deze wedstrijd deel.

Na 3 dagen zwemmen hebben de zwemmers en zwemsters van de Bonaire Barracudas in totaal maar liefst 150 seconden van hun beste tijden afgezwommen, wat resulteerde in 24 persoonlijke records. 6 zwemmers zwommen hun allereerste wedstrijd. Er zijn verschillende medailles gewonnen door Jonathan van Meerten (1 x brons tijdens zijn eerste wedstrijd), Melissa van Blerk (1 x zilver), Marcel Spruit (4 x goud en 6 x zilver), Patricia Vos (4 x goud, 1 x zilver en 1 x brons) en Anita Smits (4 x goud). Voor de plaatsen 4 t/m 8 waren er prestatielintjes te verdienen. Deze zijn behaald door Sienna Wichhart (haar eerste wedstrijd!), Melissa van Blerk, Nicole Pedersen en Valentina van den Berge. Ruben Volmuller, Matthijs Starrenburg, Quinn Divine en Elora Wichhart namen ook voor de eerste keer deel aan een echte wedstrijd en hebben een mooie medaille gekregen voor hun snelle races. Daarnaast zwom Basi Spruit op bijna al zijn afstanden persoonlijke records. Iedereen heeft dus ontzettend goed gepresteerd en de trainsters zijn super trots!

De talentvolle Marcel Spruit (categorie jongens 11-12 jaar) en de ervaren Patricia Vos (categorie dames 18 jaar en ouder) hebben bovendien de tweede plaats overall gewonnen. Een fantastische prestatie!

Ben je ook geïnteresseerd in de zwemsport (wedstrijdzwemmen en waterpolo) neem dan contact op via e-mail: barracudasbonaire@gmail.com, kijk op de website www.bonairebarracudas.org en like het team op https://www.facebook.com/bonairebarracudas

1200
Deel dit artikel

Rocargo

RocargoRocargo