Nieuws van Bonaire

Vijf centra voor naschoolse opvang hebben kennis gemaakt met SKAL- museum

Vijf centra voor naschoolse opvang hebben kennis gemaakt met SKAL- museum

Kralendijk – In het kader van de museumweek heeft de Skal (Dienst Cultuur, Kunst en Literatuur) een project in elkaar gezet voor de vijf centra voor naschoolse opvang. Alle vijf centra hebben deelgenomen aan een driedaags programma van 14:00 u. tot 17:00 u. in de patio van de SKAL.

Op maandag hebben de groepen kennis gemaakt met het SKAL-museum waar de kinderen uitleg kregen over de voorwerpen in het museum. De uitleg werd gegeven door de medewerkers Nochi Coffie en Papito Thomas en de museumgids Onnie Emerenciana.

Op woensdag, de tweede projectdag, hadden de groepen als opdracht om een presentatie te geven van het voorwerp dat zij eerder hadden uitgekozen. De voorwerpen waren de tinashi (grote aarden waterkruik), palu di lele (roerstok), kokorobi (drinkbeker gemaakt van cocosnoot), koko pa saka awa (voorwerp om water te scheppen, gemaakt van cocosnoot) en palu di bati paña (plank om was mee schoon te slaan). Om de week af te sluiten organiseerde de SKAL op vrijdag een kwis waarbij de groepen konden laten zien hoeveel zij van de voorwerpen wisten die gepresenteerd werden.

Deel dit artikel