Nieuws van Bonaire

Flipper van bedreigde zeeschildpad gevonden bij Atlantis Beach

Kralendijk – Op 14 mei is Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) geïnformeerd over de vondst van een flipper van een jonge groene zeeschildpad (Chelonia mydas). De flipper werd door een voorbijganger gevonden in het gebied bij de Fisherman’s Hut, naast Atlantis Beach, en zij heeft de vondst gerapporteerd aan STCB. STCB heeft het Management van het Marine Park geïnformeerd zodat de vondst geregistreerd kan worden.

 

Zeeschildpadden zijn al sinds 1991, met de wijziging van de Marine Environmental Ordinance (A.B. 1984, nr. 21), beschermd op Bonaire. Daarnaast kan een overtreding van de wetten die betrekking hebben op bedreigde diersoorten die worden genoemd in artikel 8 van het SPAW-protocol sinds 10 oktober 2010 resulteren in een maximumboete van USD 560.000 en/of een gevangenisstraf en in beslagneming van relevante uitrusting (speergeweer, auto, boot).

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo