Nieuws van Bonaire

Nu ook Aruba getroffen door beslaglegging op olielevering

Door René Zwart©

Oranjestad – Na Curaçao, Bonaire en Sint Eustatius is nu ook Aruba getroffen door de beslaglegging op bezittingen van PdVSA. In opdracht van het Amerikaanse olieconcern ConocoPhillips heeft de deurwaarder de hand gelegd op twee tankers die olie kwamen afleveren.

Dat gebeurde maandagavond, enkele uren nadat minister-president Evelyn Wever-Croes nog verklaarde dat Aruba geluk had gehad omdat een poging tot beslaglegging in het weekend was verhinderd. Gelijktijdig waarschuwde ze ervoor dat ConocoPhilips niet zou opgeven.

Citgo Aruba die de raffinaderij in San Nicolas huurt van de Arubaanse overheid is meteen naar de rechter gestapt om de beslaglegging ongedaan te maken. De olie waarop beslag is gelegd zou geen eigendom zijn van PdVSA maar van Citgo Aruba. Citgo is de Amerikaanse dochter van de Venezolaanse staatsoliemaatschappij.

Ook de Curaçaose overheid doet een beroep op de rechter om het beslag dat de Isla-raffinaderij dreigt lam te leggen opgeheven te krijgen.

Deel dit artikel