Ondernemen & Bedrijven

Van den Tweel verkoopt supermarkten Bonaire, Curaçao, Aruba

Op Bonaire veranderen de Van den Tweel Supermarket en Warehouse Bonaire ook van eigenaar.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Ondanks eerdere stellige ontkenningen, verkoopt ondernemer en supermarkt-eigenaar Gerard van den Tweel nu toch zijn supermarkten op Bonaire, Curaçao en Aruba. Dat blijkt uit een brief die Van den Tweel op 3 mei jl. heeft gestuurd aan de medewerkers van de supermarkten.

Over de nieuwe eigenaar, met achternaam Azan, wordt niet veel bekend gemaakt, behalve dat het een ondernemer zou zijn met de nodige ervaring in de branche. Het gaat mogelijkerwijs om Gassan Azan, een ondernemer uit Jamaica die daar onder het merk Bascho en Mandeville MegaMart diverse supermarkten bezit.

Overigens blijft Van den Tweel nog wel de komende vier jaar betrokken bij de supermarkten op de eilanden. Ook zegt hij dat de huidige uitstraling van de supermarkten behouden zal blijven. “De komende vier jaren zal ik betrokken blijven bij de bedrijfsvoering en zullen julie mij regelmatig zien langskomen op de eilanden”, aldus Van den Tweel, die in zijn brief ook zegt trots te zijn op de winkels die hij de afgelopen jaren samen met de medewerkers opbouwde.

Voor de medewerkers verandert er in eerste instantie niet veel; de supermarkt-baas zegt in zijn brief aan de medewerkers dat dat de arbeidsvoorwaarden voor de medwerkers niet zullen veranderen.

De brief van Van den Tweel rept niet over de Bonaire Food Group, wat ook een bedrijf is dat door Van den Tweel werd opgericht om niet alleen zijn supermarkten, maar ook andere grote afnemers te bedienen. Niet duidelijk is of Van den Tweel de Bonaire Food Group behoudt, deze al eerder van de hand werd gedaan of dat de nieuwe eigenaar geen interesse had om ook de aandelen van de Food Group over te nemen.

Van den Tweel Supermarket op Bonaire werd eigenlijk gebouwd om een heus Albert Heijn filiaal te worden op het eiland, net als de vestiging van Albert Heijn te Zeelandia op Curaçao. Van den Tweel kwam er met Ahold echter niet uit als het ging over de voorwaarden van het franchisecontract. Hierop besloot Van den Tweel de supermarkt onder eigen naam te opereren, hoewel er altijd wel veel Albert Heijn spullen verkrijgbaar waren. Later besloot Van den Tweel de vestiging op Zeelandia ook om te dopen tot Van den Tweel, terwijl een nieuw filiaal bij Jan Thiel direct onder de Van den Tweel formule werd geopend.

Samen met de meest recente overname van Van den Tweel, de Ling & Sons Supermarkt op Aruba, gaat het in totaal om 5 supermarkten die aan de nieuwe eigenaar worden overgedaan.

Deel dit artikel