Nutsvoorzieningen

Amerikaans bedrijf legt beslag op voorraden BOPEC

Bopec Foto HL

De beslaglegging op de producten in de tanks van BOPEC zou een vervelende situatie op kunnen leveren. Foto: Harald Linkels

Door Harald Linkels

Kralendijk- Volgens nog onbevestigde berichten zou een Amerikaans bedrijf (Conoco Phillips) beslag hebben laten leggen op de complete voorraad van de Bonaire Petroleum Corporation (BOPEC), waardoor het bedrijf in feite vleugellam wordt gemaakt.

De beslaglegging is niet onwaarschijnlijk, omdat al eerder op tegoeden, faciliteiten en producten beslag is gelegd door Amerikaanse bedrijven, in verband met vele schulden van het Venezolaanse moederbedrijf PDVSA, die haar schulden aan betreffende schuldeisers niet zou betalen.

De beslaglegging brengt in potentie ook de stroomproductie op het eiland in gevaar. Inmiddels zou bedongen zijn dat stroomproducent ContourGlobal in elk geval een reeds door haar betaalde voorraad die bij BOPEC is opgeslagen in de tanks, wel weg mag halen. Echter, die voorraad is voldoende voor hooguit 2 weken productie. De vraag doet zich voor waar eventuele nieuwe olievoorraden zouden moeten worden opgeslagen.

Inmiddels zouden hoge functionarissen van de PDVSA op het eiland zijn gearriveerd om zich persoonlijk met de zaak bezig te houden.

Volgens eveneens nog onbevestigde berichten, zou er morgen in de loop van de dag een persconferentie worden gegeven bij het Venezolaanse consulaat, waarin meer details worden verschaft over de situatie. De pers heeft hiertoe echter nog geen uitnodiging ontvangen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo