Nieuws van Bonaire

Mensen en zeeschildpadden delen een prachtige plek!

Kralendijk, 3 mei 2018 – Enkele van de mooiste stranden op Bonaire zijn Te Amo en Donkey Beach. Deze stranden, gelegen tegenover de luchthaven, zijn niet alleen een populaire plek voor mensen, maar ook voor nestelende zeeschildpadden. Elk jaar, slechts een paar weken na de paasvakantie, worden de eerste nesten gelegd op Te Amo en Donkey Beach; en ongeveer 60 dagen later, zoeken babyschildpadden hun weg naar de oceaan.

Rocargo

Hoewel zeeschildpadden het grootste deel van hun leven in de oceaan doorbrengen, hebben zij schone zandstranden nodig om zich voort te kunnen planten. Afval op het strand, inclusief plastic, blikjes, strandmeubilair en pallets, en muren gemaakt van stenen, vormen obstakels voor zeeschildpadden: het afval belemmert schildpadden die een nest willen leggen en verkleint bovendien ook het nestoppervlak voor de volwassen zeeschildpadden. Vuilnis is daarnaast ook een enorme hindernis voor babyschildpadden. Om deze reden organiseren Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB), STINAPA’s Junior Rangers, WILDCONSCIENCE en Selibon op zaterdag 12 mei een grote schoonmaak bij Te Amo en Donkey Beach; en ze hopen dat de gemeenschap hen een handje helpt!

Wanneer: zaterdag 12 mei, 8:30 – 11:00 uur

Waar: Te Amo & Donkey Beach

 Help de stranden van Bonaire schoon te houden!

Deel dit artikel