Nieuws van Bonaire

Gezaghebber Rijna neemt boek over 4 en 5 mei in ontvangst

Gezaghebber Rijna neemt boek over 4 en 5 mei in ontvangst

Kralendijk – Onlangs heeft Arthur Sealy, tegenover het Monument Gevallenen 2e Wereldoorlog, twee boeken, een in het Papiamentu en de andere in het Nederlands, aan gezaghebber Edison Rijna overhandigd. Het gaat om een boek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in Nederland.

Op 4 mei worden de gevallenen in de 2e Wereldoorlog herdacht en op 5 mei herdenkt men de bevrijding die later heeft plaatsgevonden. De titels van de boeken zijn: ‘Buki pa Pensa karibense tokante 4 i 5 di mei’ en ‘Denkboek voor 4 en 5 mei’.

Dhr Sealy gaf informatie aan de gezaghebber over de inhoud van het boek dat gaat over het Caribisch deel van het Koninkrijk tijdens de 2e Wereldoorlog. Ook kreeg Rijna een pin van het Nationaal Comité 4 en 5 mei opgespeld.

Namens het Bonairiaanse eilandsbestuur bedankte de gezaghebber Arthur Sealy waarbij hij benadrukte dat de boeken zowel op school als thuis gebruikt kunnen worden, opdat eenieder weet waar wij onze hedendaagse vrijheid aan te danken hebben. Het is goed om het thema van het boek ‘Geef de vrijheid door aan anderen’ in gedachten te houden.      

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo