Nieuws van Bonaire

2e editie voorleesdag Stichting Lezen & Schrijven Bonaire

Foto archief voorleesdag

 

Kralendijk 2 mei 2018

Op woensdag 13 juni om 10.00u is het weer zover….! Dan zal de tweede editie van de Voorleesdag op Bonaire plaatsvinden. Deze dag wordt georganiseerd door Stichting Lezen & Schrijven Bonaire. Met het organiseren van deze eerste voorleesdag op Bonaire hopen we ouders, docenten en leidsters van kinderdagverblijven te stimuleren om meer voor te gaan lezen aan de kinderen.

Vorig jaar was de voorleesdag een groot succes. Natuurlijk hopen we dit jaar op een nog groter succes! Inmiddels hebben zich al 92 groepen van crèches, bassischolen en SGB ingeschreven en vermoedelijk zullen er nog een paar bijkomen. Het is voor het eerst dat er ook op SGB in een paar groepen voorgelezen zal gaan worden.

Om in al die groepen voor te lezen hebben we natuurlijk ook ruim 92 voorlezers nodig. Inmiddels staat de teller op 35 voorlezers. We hebben dus nog veel voorlezers nodig. Hierbij roep ik dus ook iedereen op om mee te doen aan de voorleesdag. Motiveer al je collega’s, vrienden en familieleden om voor te gaan lezen. Het voorlezen kan zowel in het Papiamentu als in het Nederlands gedaan worden; de keuze is aan u.

Opgeven kan via linda.lezenenschrijvenbonaire@gmail.com of u ons kunt een berichtje sturen via de facebookpagina van Stichting Lezen & Schrijven Bonaire.

Waarom wordt de voorleesdag georganiseerd?

Uit onderzoek is gebleken dat er hier op Bonaire zeer weinig voorgelezen wordt. Je zou kunnen zeggen dat er hier niet echt een (voor)leescultuur is.  Maar is voorlezen dan echt zo belangrijk? Jazeker!!!

Jonge kinderen leren enorm veel van voorlezen. In de eerste plaats is voorlezen heel goed voor de taalontwikkeling.

In de tweede plaats leren kinderen goed luisteren wanneer ze voorgelezen worden en zich te concentreren. Voorlezen stimuleert de fantasie van het kind ook.

Maar ook het gevoel van veiligheid dat kinderen krijgen, het plezier dat kinderen beleven aan het voorlezen en de exclusieve aandacht die ze krijgen tijdens het voorlezen, zijn van belang voor de ontwikkeling van het kind.

Tot slot willen we WEB & MCB enorm bedanken voor het mede mogelijk maken van deze voorleesdag!

Wilt u meer informatie over de voorleesdag of andere projecten van Stichting Lezen & Schrijven dan kunt u ons volgen via facebook en/of een kijkje nemen op onze website: www.lezenenschrijvenbonaire.org

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo