Personeel & Werk

Vakbondskoepel viert Dag van de Arbeid

Usibo voorzitter Charles Mercelina, hier op de foto met Anja Romeinders van de BBE, met wie Usibo op sommige dossiers samen optrekt. Foto: Clark Abraham.
Charles Mercelina en Anja Romeinders

Usibo-voorzitter Charles Mercelina, hier op de foto met Anja Romeinders van de BBE, met wie Usibo op sommige dossiers samen optrekt. Foto: Clark Abraham.

Door Harald Linkels

Rocargo

Kralendijk- Vakbondskoepel Usibo stond vandaag uitgebreid stil bij de de viering van de Dag van de Arbeid. Usibo organiseerde een bijeenkomst bij restaurant Eddy’s en deelde daarbij ook het door Usibo opgestelde jaarverslag over 2017 uit.

Usibo-voorzitter Charles Mercelina, afkomstig van politiebond NAPB-BES, blikte zowel terug op het afgelopen jaar als vooruit naar datgene wat de koepel nog plant voor het jaar 2018. Mercelina zei blij te zijn dat het eindelijk was gelukt de verschillende vakbonden onder de koepel samen te brengen, omdat inmiddels wel bewezen was dat er zo meer kan worden bereikt.

“We worden als Usibo door zowel de lokale als de Nederlandse overheid gezien als een factor waar rekening mee wordt gehouden”, zei Mercelina die aangaft dat eendracht leidt tot macht.

Voor wat betreft het nog lopende jaar wil Usibo zich blijven inzetten voor de bestrijding van armoede op het eiland. Ook wil de vakbondskoepel zich hard blijven maken voor de aanpassing van het minimumloon op het eiland Daarnaast wil de Usibo dat er een algemene pensioenregeling komt, die ook geldt voor hen die niet bij PCN zijn aangesloten. Verder zegt Mercelina dat de organisatie zich in wil zetten voor meer betaalbare huisvesting op het eiland.

1200

Mercelina maakte ook gebruik van de gelegenheid om een woord van waardering uit te spreken naar de Bonaire Business and Employers Association (BBE). “De BBE is al voor het derde achtervolgende jaar aanwezig bij de viering van de Dag van de Arbeids”, aldus Mercelina. Volgens Mercelina is het logisch dat elke organisatie de belangen van haar eigen leden naastreeft, maar ook om samen te werken aan dingen die beter moeten of samen te strijden tegen zaken die onrechtvaardig zijn.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo