Nieuws van Bonaire

MPB: Negeren Ombudsman slecht voor imago Bonaire

Nederland, Den Haag, 01-06-2016 Reinier van Zutphen, Nationale Ombudsman Foto; Arenda Oomen

Reinier van Zutphen, Nationale Ombudsman Foto; Arenda Oomen

Kralendijk – Oppositiepartij MPB vindt dat het Bestuurscollege Bonaire in een negatief daglicht plaatst door de Nationale Ombudsman te negeren. Voor Eilandsraadslid Renata Domacassé is de kwestie aanleiding voor het stellen van schriftelijke vragen. Zij verwijst daarbij naar een interview op Bonaire.Nu waarin ombudsman Reinier van Zutphen zijn beklag deed over de houding van het BC dat niets zou doen met zijn aanbevelingen en brieven onbeantwoord laat.

,,De fractie van de MPB maakt zich zorgen over de negatieve beeldvorming over Bonaire die het Bestuurscollege bij een zo belangrijk orgaan als de Nationale Ombudsman creëert. Bovendien is het niet beantwoorden van brieven een blijk van onbehoorlijk bestuur. De Ombudsman neemt het op voor de Bonairiaanse bevolking die heel veel klachten heeft over het huidige eilandsbestuur. Het niet reageren op rapporten of het niet opvolgen van aanbevelingen van de Ombudsman kan beschouwd worden als minachting van het volk door het zittende bestuur”, aldus Domacassé.

Zij wil van gezaghebber Edison Rijna weten of hij de opvatting van de MPB deelt ,,dat het niet van goed bestuur getuigt er zulke omgangsvormen op na te houden met de Nationale Ombudsman, juist omdat deze tot taak heeft op te komen voor burgers die onheus zijn bejegend door de overheid.” Het Eilandsraadslid verzoekt Rijna ,,te bemiddelen om tot concrete afspraken te komen over een termijn waarbinnen het Bestuurscollege inhoudelijk reageert op de rapporten en aanbevelingen van de Nationale Ombudsman.”

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo