Nieuws van Bonaire

Video over het bezoek van het College voor de Rechten van de Mens aan Bonaire

Het College voor de Rechten van de Mens houdt ook de mensenrechten in Caribisch Nederland scherp in het oog. In verband daarmee heeft voorzitter Adriana van Dooijeweert een bezoek aan Bonaire gebracht waar zij onder meer tijdens een townhallmeeting met burgers heeft gesproken.

Het College vindt dat er op de BES-eilanden sprake is van grote economische en sociale ongelijkheden. ,,Om mensenrechten in héél Nederland te waarborgen is het nodig om een visie op te stellen over de ontwikkeling van de eilanden.

Daarnaast is een meer structurele aanpak nodig waarbij oog is voor de speciale behoeften van de eilanden. Bovendien is het belangrijk dat er regie wordt genomen over de samenwerking tussen de verschillende ministeries. De schotten tussen de departementen moeten worden doorbroken.

Inmiddels zijn er verschillende rapporten verschenen over de knelpunten op de eilanden. Deze zijn glashelder, dus nu is het tijd voor actie”, aldus het College.
Meer over de aandacht van het College voor Caribisch Nederland is te vinden op de website www.mensenrechten.nl

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo