Nieuws van Bonaire

Raad van kinderen van basisschool Aquamarin helpt mee met verkeersveiligheid

Kralendijk – Onlangs hebben leden van de driehoek een presentatie gegeven op Basisschool Aquamarin, waar gezaghebber Edison Rijna en Joyce van der Mark van het kabinet van de gezaghebber met de kinderen hebben gesproken over de volgende problemen in het verkeer: feveren, parkeren op de stoep en geluidsoverlast door motoren. De bedoeling is dat de Raad van Kinderen van Basischool Aquamarin met creatieve oplossingen komt voor deze problemen die een verstoring van de openbare orde en veiligheid opleveren. Samen kunnen wij, volwassenen en kinderen, ons verkeer veiliger maken.

Dit schoolproject is ontstaan omdat bij de gezaghebber de wens bestond om deel te nemen aan de Raad van Kinderen, omdat hij dit initiatief steunt en wil investeren in de jeugd van Bonaire. Samen met de overige leden van de driehoek, Politie en OM, heeft hij gekozen voor een belangrijk onderwerp voor de veiligheid van Bonaire, namelijk de verkeersveiligheid. In de driehoek lukt het zonder een wegenverkeersverordening al tijden niet om verder te komen in de aanpak van onveilig gedrag en overlast in het verkeer. Met de TOP-groep is er al initiatief genomen tot een campagne voor alcoholgebruik in het verkeer. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo