Nieuws van Bonaire

Informatiedag bootcertificering goed verlopen

Kralendijk – Zaterdag 7 april vond de informatiemiddag over bootcertificering volgens bijlage 6 plaats. Deze informatiemiddag was bestemd voor alle booteigenaren die commerciële vaarten met een boot kleiner dan 24 meter rondom Bonaire aanbieden. Er waren zo’n 40 booteigenaren aanwezig op de informatiemiddag.
De Code of Safety for Small Commercial Vessels (SCV-Code) is te streng voor Bonaire. Op initiatief van de inspecteurs is daarom bijlage 6 ontwikkeld. Tijdens de informatiemiddag werd o.a. de geschiedenis van kleine commerciële vaartuigen behandeld. De veiligheidsregels voor commerciële vaartuigen in het Caribisch gebied zijn ook aan bod gekomen.
Na de informatiesessie kon men vragen stellen en feedback geven. Afspraken met de havenmeester en afspraken voor een bezoek aan de boten werden ook gelijk ingepland. De informatiemiddag was goed verlopen en bijna alle aanwezigen hebben nu een duidelijk en helder inzicht over de keuring.
Deel dit artikel