Nieuws van Bonaire

ABC Online Media en Caribisch Netwerk gaan samenwerken

Hilversum – ABC Online Media, de uitgever van de digitale kranten Bonaire.Nu, Curacaonieuws.Nu en Arubanieuws.Nu is een partnerschap aangegaan met Caribisch Netwerk dat deel uitmaakt van de Nederlandse publieke omroep NTR.

,,De samenwerking met Caribisch Netwerk betekent dat wij onze berichtgeving kunnen uitbreiden met de bijdragen van vijftien journalisten die op alle zes eilanden èn in Nederland actief zijn”, aldus Sylvia de Leon van ABC Online Media. ,,Het gaat niet alleen om geschreven artikelen, maar ook om audiovisuele producties. Dat geeft een nieuwe dimensie aan onze digitale kranten die daardoor in letterlijke zin levendiger worden.”

De samenwerking met Caribisch Netwerk past in het streven van ABC Online Media om iedereen die geïnteresseerd is in nieuws van, maar ook over de Caribische delen van het Koninkrijk zo snel en volledig mogelijk op de hoogte te brengen van nieuwsfeiten en de achtergronden daarvan. ,,Mensen willen nieuws als het nog nieuw is. En dat makkelijk toegankelijk is, vanaf de plek waar je je bevindt en op het tijdstip dat je zelf bepaalt. Dat verklaart de sterke groei van het aantal bezoekers van onze drie digitale kranten”, aldus Sylvia de Leon.

Het partnerschap met Caribisch Netwerk biedt tevens de mogelijkheid gebruik te maken van de technische know-how en faciliteiten van NTR. Verder kan worden gedacht aan co-producties.

Bij NTR is Frans Jennekens verantwoordelijk voor Caribisch Netwerk: ,,Wij zijn blij met onze nieuwe partner. Dit past perfect in onze missie om de lokale journalistiek op de Caribische eilanden binnen het Koninkrijk te ondersteunen. Bovendien wil de NTR graag haar publieke content op zoveel mogelijk platforms verspreiden. De samenwerking kan tot een wederzijdse verdieping van de informatie leiden”.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo