Bonaire

Nieuw lokaal televisieprogramma over onze leefomgeving en natuur

Nieuw lokaal televisieprogramma over onze leefomgeving en natuur

Kralendijk – De campagne Nos ta Biba di Naturalesa lanceerde op dinsdag 10 april een serie televisieprogramma’s over onze leefomgeving en onze natuur. In elke aflevering staat een ander project op Bonaire centraal. B-onair tv, de nieuwe televisiezender op het eiland, produceert de serie en zendt deze ook uit.

Julianka Clarenda presenteert de programma’s. Elke aflevering bestaat uit drie delen: mijn favoriete plant of boom, de tip van de week en een bezoek aan een organisatie die een project uitvoert. De eerste aflevering gaat over herbebossing.

De première was dinsdagavond om 18.00 uur en de aflevering wordt om het uur herhaald tot 23.00 uur. Het programma kan vervolgens elke dag van de week opnieuw worden bekeken. Eens in de twee weken verschijnt een nieuwe aflevering. B-onair tv zendt uit op Telbo kanaal 61, online B-onaire.com en YouTube channel

Het openbaar lichaam Bonaire is de opdrachtgever voor de projecten waarover de serie gaat. In de uitvoering wordt samengewerkt met tal van lokale organisaties. De projecten en activiteiten worden gefinancierd met de natuurgelden van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De televisieserie is een aanvulling op de website www.bibadinaturalesa.com en de Facebookpagina Nos ta biba di naturalesa. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo