Bonaire

CN-Express vliegt voorlopig door

CN-Express vliegt  voorlopig door

Foto Persbureau Curacao

Den Haag – Het opheffen door de Nederlandse regering van het verbod aan rijksambtenaren om met InselAir te vliegen heeft – in elk geval op korte termijn – geen gevolgen voor de vluchtuitvoering van de CN-Express.

,,De afspraken over de CN-Express zijn aangegaan voor een periode van drie maanden. We zijn nu halverwege. Er is bij het begin afgesproken om na zes weken een tussentijdse evaluatie te houden. Dit zal binnenkort gebeuren”, laat een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat weten.

,,Of het opheffen van het vliegverbod op langere termijn gevolgen heeft voor de CN-Express valt nog niet te zeggen. Uiteraard speelt dit gegeven wel een rol bij de uiteindelijke evaluatie waarin besloten zal worden of de CN-Express een vervolg krijgt of niet. Er zijn overigens meerdere elementen die een rol kunnen spelen, zoals de recente aankondiging van Winair om per 15 juli de route Sint Maarten-Curaçao uit te breiden naar Aruba of Bonaire.”

Sinds 26 februari wordt twee keer per week met een toestel van Air Antilles rechtstreeks tussen Bonaire en Sint Eustatius gevlogen. Winair verzorgt de doorverbinding naar Saba. De Rijksdienst Caribisch Nederland neemt iedere vlucht een aantal plaatsen af voor medische uitzendingen en medewerkers. Daarnaast gaat een vaste hoeveelheid plaatsen in de vrije verkoop. Een enkele reis kost 300 USd.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo