Bonaire

Motie ‘leven lang leren’ door Kamer aangenomen

Motie 'leven lang leren'  door Kamer aangenomen

Tweede Kamerlid Antje Diertens zag haar motie door een ruime Kamermeerderheid aangenomen worden | Foto René Zwart

Door René Zwart©

Rocargo

Den Haag – De Tweede Kamer heeft met een ruime meerderheid de motie aangenomen waarin Antje Diertens (D66) de regering vraagt te onderzoeken of het fenomeen ‘leven lang leren’ in Caribisch Nederland kan worden ingevoerd.

De indienster ziet daarbij een prominente rol weggelegd voor de bibliotheken. ,,Er is op de eilanden een duidelijke noodzaak voor het verder ontwikkelen van bibliotheken als gemeenschapscentrum voor levenlanglerenactiviteiten”, zo betoogde Diertens bij de indiening van haar motie.

Vandaag stemde de Kamer er over. Alle partijen op de Partij voor de Vrijheid na stemden voor. Dat betekent dat minister Ingrid van Engelshoven (D66) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat bekijken op welke manier lang leven leren op Bonaire, Sint Eustatius en Saba kan worden vormgegeven en wat de rol van de bibliotheken daarbij kan zijn.

De Bonairiaanse oud-gedeputeerde Nina den Heier heeft daarover samen met Diertens een notitie geschreven.

Deel dit artikel