Verkeer

Lange rijen door vluchtuitval Insel; Divi zet extra capaciteit in

Lange rijen voor de Insel balie, met weinig concreet nieuws voor de passagiers. Divi brengt enig soelaas door de inzet van extra stoelen. Fotos: Harald Linkels
Divi en Insel

Lange rijen voor de Insel balie, met weinig concreet nieuws voor de passagiers. Divi brengt enig soelaas door de inzet van extra stoelen. Fotos: Harald Linkels

Door Harald Linkels

Kralendijk- De uitvallende vluchten van Insel Air zorgden ook vandaag weer voor lange rijen passagiers voor de balies van Insel Air. Het grondpersoneel kon in de octenduren helaas nog weinig concrete informatie geven. De vluchten van Insel liggen stil sinds gisterenmiddag het enige operationele toestel van de luchtvaartmaatschappij aan de grond kwam te staan, na de uitval van 1 motor op de vlucht tussen Sint Maarten en Curaçao.

Omdat de andere operationele Fokker50 waarover Insel beschikt ook aan de grond staat in afwachting van een onderdeel, is de luchtvaartmaatschappij even helemaal vleugellam.

Divi Divi Air, dat inmiddels beschikt over 2 operationele Twinotters met registratie PJ-DVD en -sinds kort-, ook de PJ-DVE bracht enige verlichting en vloog zoals gebruikelijk wel conform schema. Naar Bonaire.Nu begrijpt zet Divi vandaag 100 extra stoelen in op de route tussen Curaçao en Bonaire, maar daarmee worden de 150 a 200 stoelen die Insel normaal aanbiedt, nog niet geheel goedgemaakt.

Het vluchtschema van Insel is al weken onbetrouwbaar. Hoewel de maatschappij officieel nog 4 retourvluchten per dag aanbiedt, worden op de meeste dagen maar 2 en hooguit 3 vluchten daadwerkelijk uitgevoerd.

Divi Divi is steeds meer het enige alternatief voor het transport tussen de eilanden, zeker nu de maatschappij over twee operationel Twinotter toestellen beschikt die ieder 19 passagiers per vlucht kunnen vervoeren. De Twinotters worden geleidelijk meer ingezet door de maatschappij.

Hoewel er sprake lijkt te zijn van een zekere gewenning en berusting bij de passagiers, hebben de gebrekkige vluchtuitvoering van Insel en een gebrek aan voldoende alternatieve capcaiteit een enorme impact op zowel het toerisme als het zakenleven op Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo