Bonaire

1500 gratis ingrepen – Dierenarts Jan Laarakker deed het!

Foto Stichting Dierenhulp

Foto Stichting Dierenhulp

Bonaire – Ga er maar aan staan. 1500 dieren helpen met een operatie waarmee direct voorkomen wordt dat een populatie ongewenste dieren kan groeien. Maar met al die ingrepen werd eigenlijk veel meer voorkomen dan enkel ongewenste dieren. Met name de bevolking die zelf financieel niet in staat is deze ingrepen te betalen zijn de doelgroep.

De dieren die zichzelf moeten redden zijn gezonder omdat er minder concurrentie is voor voedsel en het zijn er aanzienlijk minder bovendien. Dit alles mogelijk gemaakt door het particuliere initiatief Stichting Dierenhulp. Sinds 2008 met dit preventieprogramma actief op Bonaire.

‘Voorkomen is beter dan genezen, en onze aanpak heeft zich in de afgelopen 21 jaar ruimschoots bewezen.” Zegt initiatiefnemer Mark Erwin Vos van Stichting Dierenhulp.

Stichting Dierenhulp is een volledige vrijwilligersorganisatie en kent geen betaalde banen. Ook bestaat men volledig dankzij donaties en giften. Geen overheid geld of geld van welke loterij ook. En dat doen we al vanaf het begin, aldus de Stichting Dierenhulp.

Maar Dierenarts Jan Laarakker kan het niet alleen, Tineke de Groot is de dame die iedereen op Bonaire kent. Ze is een graag geziene gast bij de mensen die hulp men hun dieren kunnen gebruiken. Ze spreekt hun taal, kent de gebruiken zorgt voor vervoer als dat problemen geeft en geeft nazorg.

Van alle markten is ze thuis en bezorgt arts Jan Laarakker af en toe hoofdbrekens als ze weer met een wagen vol hulpbehoevende dieren komt aangereden.

Met al deze ingrepen is voorkomen dat op Bonaire zeker 12.000 ongewenste dieren geboren zouden zijn. Bovendien wordt op deze diervriendelijke wijze de vaak armere bevolking bijgebracht wat hun verplichtingen zijn tegen over hun dieren en de samenleving. En samen kom je verder is het gezegde. Waarvan akte!

Meehelpen kan maak een donatie over op MCB bank 400 307 000 ten name van Dierenhulp Bonaire.

Meer informatie via Stichting Dierenhulp.

Info (@) dierenhulp.nl

www.dierenhulp.nl

Deel dit artikel