Bonaire

HELP MEE SOROBON WEER SCHOON TE MAKEN

Kralendijk – Het eilandsbestuur van Bonaire heeft het besluit genomen om daar waar de dienst het toelaat ambtenaren vrij te geven om op 8 en 9 maart mee te helpen met het opruimen van het zeewier dat de baaien van Sorobon, Lac en Lagun binnenstroomt. Het gebied rondom Sorobon heeft momenteel de prioriteit en er is zwaar materieel nodig om het werk vlotter te laten verlopen. Iedereen die een loader, pickup, kleine bobcat of megaphone (om te kunnen communiceren met de mensen in zee) heeft, wordt verzocht om een vrijwillige bijdrage te leveren met dit materieel.

Rocargo

Het Bonairiaanse eilandsbestuur laat een verzoek uitgaan naar alle inwoners om een handje te helpen. Dit fenomeen ‘Sargassum’ werd veroorzaakt door zeestromingen en het is belangrijk om het snel op te ruimen zodat het geen gevaar voor de volksgezondheid gaat vormen.

Medewerkers van de Stinapa en het OLB helpen morgen gedurende de dag mee op Sorobon. Er is meer hulp nodig. Kom naar Sorobon met een paar handschoenen en een emmer om zeedieren in te stoppen. Er zijn gereedschappen zoals harken, schoppen en kruiwagens beschikbaar voor de vrijwilligers. Deze zijn verkrijgbaar bij de Stinapa. Maar als u uw eigen gereedschap hebt, kunt u die meenemen. STINAPA is belast met de coördinatie van het evenement en leidt vrijwilligers en materieel naar strategische plekken.

Veel handen maken licht werk! Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij STINAPA via 7178444 en vragen naar Desiree of Anouschka.

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/Bonaire.STINAPA/posts/2134018033282088

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo