Bonaire

Gedeputeerde Edsel Cecilia: ‘De Bonairiaanse vrouw: een krachtige vrouw’

Kralendijk – Jaarlijks wordt op 8 maart wereldwijd de Internationale Vrouwendag gevierd. Op deze datum wordt aandacht besteed aan vrouwen en aan de prestaties die ze gedurende jaren hebben geleverd niettegenstaande de ongelijkheid die er heerste. Tegenwoordig worden in de meeste landen vrouwen en mannen gelijk  behandeld, maar helaas is dit niet overal zo.

Op Bonaire kunnen we zien dat de Bonairiaanse vrouw altijd heeft gestreden in onze geschiedenis. Ze hebben een grote rol gespeeld in de onwikkeling van Bonaire als onder andere landarbeider op de aloë- en sorghumplantages en in de opvoeding op school en thuis. Ook in het bedrijfsleven hebben vrouwen veel betekend. Allerlei vormen van kleinbedrijf hebben ze opgericht en draaiende gehouden, van naaister, banketbakster, ijsjesmaakster, broodbakker, visverkoopster tot aan eigenaresse van een prachtige boutique. Tegenwoordig zijn onze vrouwen ook goed vertegenwoordigd in het bestuur van ons eiland.

De Bonairiaanse vrouw laat niets haar in de weg staan, zij staat bekend als een krachtige vrouw. Op deze dag feliciteert het Bonairiaanse eilandsbestuur alle vrouwen en wil ieder van hen motiveren om te blijven strijden, zich te blijven ontwikkelen en vooruit te blijven gaan. Hun bijdrage is van grote waarde voor onze gehele samenleving.     

Deel dit artikelRocargo