Bonaire

Startups naar Sint Maarten

Startups naar Sint Maarten

Orkaan Irma richtte enorme verwoestingen aan op Sint Maarten. Foto: Ministerie van Defensie

Haarlem – De Haarlemse investeerder Nick Stals heeft het voor drie startups mogelijk gemaakt om naar Sint Maarten te gaan om daar in het kader van de wederopbouw hun ideeën te presenteren.

Voor startups met innovatieve ideeën is het lastig om reiskosten en verblijf te bekostigen terwijl zij wel vaak relevant zijn voor een eiland dat op zoek is naar vernieuwing en verbetering. 

Eerste prijswinnaar in de DO Challenge, een challenge waarin start-ups werden uitgenodigd om ideeën aan te leveren voor de wederopbouw van Sint Maarten, is Sea Going Green, een startup uit de Amsterdamse ACE incubator met Aleksandra Dragozet die adviezen geeft om duurzaam toerisme te realiseren. 

Bini Travel van Aruba won de tweede prijs die een bandje heeft ontwikkeld voor de toerismesector waarmee je op alle plekken op een eiland kan afrekenen.

De Haarlemse ondernemer Erwin Meijboom heeft met zijn onderneming Slow Mill de derde prijs gewonnen. Met zijn prijs mag Meijboom mee op handelsmissie naar Sint Maarten om met zijn bedrijf bij te dragen aan duurzame energie op het eiland.

Van 15 tot 21 maart reizen verschillende Nederlandse ondernemers en investeerders naar Sint Maarten om een bijdrage te leveren aan de wederopbouw van Sint Maarten. Door middel van innovatieve oplossingen willen de deelnemers zorgen dat het eiland zich in de toekomst sneller kan herstellen van natuurrampen.

De handelsmissie is geïnitieerd door de Haarlemse ondernemers Valerie Vallenduuk en Jildou Steensma, initiatiefnemers van Present Your Startup Caribbean. Samen met EY, de UNDP en de Nederlands-Caribische Kamers van Koophandel mobiliseerden ze ondernemers en investeerders die meegaan op de handelsmissie in maart.

Op 16, 17 en 18 maart wordt in Philipsburg een zogenaamde SXM Do-Tank georganiseerd door EY Caribbean, het Centre of Excellence (COE) op Aruba (een onderdeel van de Verenigde Naties). Dit is een hackathon waarin multidisciplinaire groepen op zoek gaan naar innovatieve oplossingen voor diverse problemen op het eiland. Op 19 maart vindt er een matchmaking plaats tussen deelnemende bedrijven, ondernemers en lokalen via een zogenoemde unconference format met het World Café als voorbeeld. Deze wordt geleid door Present Your Startup Caribbean en de Dutch Caribbean Chamber of Commerce.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo