Bonaire

Boringen bij zuidpier ten behoeve van grondonderzoek

Kralendijk – Op donderdag 1 maart 2018 wordt er gestart met boorwerk ten behoeve van grondonderzoek. De boorwerkzaamheden zullen plaatsvinden ten zuiden van de Zuidpier waar nu de sleepboot Indusbank ligt.

Er zal worden geboord met diamant kernboren waarbij gebruikt wordt gemaakt van water. Hierdoor komt als gevolg van het boren boorwater vrij dat slijpsel (kalkstof) bevat. De zee ten zuiden van de Zuidpier zal daardoor een witte kleur krijgen. De kalkstof vormt geen gevaar voor het water rondom dit gebied.

Er is met STINAPA afgesproken dat er bij het boren rekening wordt gehouden met het koraal.

Zwemmers, duikers en vissersbootjes mogen zich tijdens het boren niet ten zuiden van de Zuidpier begeven om de boorders niet te belemmeren in hun werkzaamheden.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo