Bonaire

Nieuwe tarieven registratie en vergunning boten

Kralendijk – In 2018 introduceert het Openbaar Lichaam Bonaire een Nationaal Veiligheidscertificaat voor alle boten tot 24 meter die commercieel actief zijn op Bonaire. Om de werkzaamheden voor deze veiligheidscertificaat te kunnen verrichten, heeft het haven en loodswezen haar administratieve bestand van alle boten uitgebreid.

De nieuwe vastgestelde tarieven die per 1 januari 2018 zijn vastgesteld voor de registratie en vergunning van vaartuigen tot 24 meter zijn ter bekostiging van de administratiekosten.  Voor de introductie van een Nationaal Veiligheidscertificaat voor commerciële vaartuigen moeten wij de type vergunningen die deze vaartuigen hebben, controleren. Het bekostigen van de verwerking van deze controle is ook meegenomen in de nieuwe tarieven.

Voor het registreren van een vaartuig wordt één tarief van $ 5.00 gehanteerd. Het vergunningstarief hangt samen met het formaat van het vaartuig. De vergunningstarieven zijn als volgt voor vaartuigen van:

0   tot 9.99 meter   – Usd 7,00

10 tot 19.99 meter – Usd 14,00

20 tot 24 meter     – Usd 21,00

Een eigenaar van een vaartuig dient zich eerst te melden bij het havenkantoor voor het ontvangen van een kennisgeving registratie en/of vergunning. Met deze kennisgeving kan de booteigenaar de leges betalen bij de afdeling burgerzaken. Na betaling kan de booteigenaar met het bewijs van betaling de registratie en/of vergunning bij het havenkantoor ophalen.

Voor de registratie- en/of vergunningsaanvraag vaartuig kunt u op dinsdag en donderdag van 14.00 – 17.00 terecht bij het havenkantoor. Het havenkantoor ligt direct naast het fort achter de parkeerplaats van het gebouw van het Openbaar Ministerie.

Voor meer informatie kunt u het havenkantoor mailen via boatregistration@bonairegov.com en/of langsgaan tijdens kantooruren.

Deel dit artikel