Bonaire

Dubbel compliment voor bouwbedrijf

 

Op donderdagmiddag 18 januari hebben KPCN, Koninklijke Marechaussee (KMar) en de Arbeidsinspectie een controle uitgevoerd op een groot bouwwerk nabij de Airport. De controle was gericht op het opsporen van illegale arbeid.

 

In totaal zijn circa 35 bouwvakkers gecontroleerd. Er is geen enkele illegale werknemer aangetroffen. Het bedrijf had de papieren en de administratie helemaal op orde. Dit is een compliment waard. Daarnaast waren het overgrote deel van de bouwvakkers lokale werknemers. Het bedrijf vindt het belangrijk dat lokale mensen aan werk worden geholpen. Het bedrijf laat hiermee zien dat het wel degelijk mogelijk is om met lokale bouwvakkers een groot bouwwerk te realiseren. Ook dat is een compliment waard.

 

De komende tijd blijven KPCN, Marechaussee en de Arbeidsinspectie wekelijks gezamenlijke acties uitvoeren om illegale arbeid uit te bannen. Immers wordt op deze wijze de lokale arbeidsmarkt beschermd, arbeidsuitbuiting tegengegaan en wordt valse concurrentie voorkomen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo