Bonaire

Blije gezichten bij inaugurele vlucht Divi Twinotter

Gezaghebber Edison Rijna en TCB General Manager poseren met het echtpaar Reginald en Germain Richie bij aankomst van de eerste officiële vlucht met het nieuwe Twinotter toestel. Foto: Harald Linkels
blije gezichten bij inaugurele vlucht Divi

Gezaghebber Edison Rijna en TCB General Manager Maurice Adriaens poseren met het echtpaar Reginald en Germaine Richie bij aankomst van de eerste officiële vlucht met het nieuwe Twinotter toestel. Foto: Harald Linkels

Door Harald Linkels

Kralendijk- Voor het eerst sinds lange tijd waren op de Bonaire International Airport (BIA) weer eens blije gezichten te zien en wel naar aanleiding van de officiële vlucht van Divi Divi Air dat haar nieuwe DHC-6 Twinotter vliegtuig vandaag introduceerde.

Hoewel het vliegtuig met 19 stoelen nog steeds een relatief klein vliegtuig is, vertegenwoordigt het wel een capaciteitsuitbreiding van meer dan 100% in vergelijking met de Britten-Normander vliegtuigen waar de maatschappij tot nog toe mee vloog en waar maximaal 8 en soms 9 passagiers op meekunnen.

De introductie van het grotere vliegtuig had niet op een beter moment kunnen komen, nu Bonaire zucht en steunt onder de problemen waaronder het op Curaçao gevestigde Insel Air mee kampt en die de afgelopen dagen hebben geleid tot een welhaast complete stilval van de vluchten van de maatschappij op de routes tussen de eilanden.

Divi Divi Air is daarentegen al ruim 17 jaar een begrip op de route tussen Curaçao en Bonaire. De maatschappij kenmerkt zich door kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en een -zeker voor lokale begrippen- bijzonder hoge punctualiteit. Hoewel het vliegbedrijf gerund door de familie Richie zich in de eerste 17 jaar bijna volledig heeft toegelegd op het onderhouden van de route tussen Bonaire en Curaçao wordt daar nu ook Aruba aan toegevoegd.

Rocargo

Volgens directrice Germain Richie-Durand is het met name de bedoeling de verbinding tussen Bonaire en Aruba te verbeteren. “Divi wil de bevolking van de drie eilanden dichter bij elkaar bringen”, aldus Richie-Durand. Volgens de Divi directrice zal de Twinotter geleidelijk breder worden ingezet op de routes van de maatschappij. “We wachten nog op enkele details om het tweede vliegtuig in gebruik te kunnen nemen. Daarnaast zullen we meer vluchten in het reserveringssysteem opladen waar mensen dan online op kunnen boeken”, zegt Richie-Durand.

taart bij inauguratie Divi Twinotter

De Tourism Corporation Bonaire liet voor de gelegeheid een speciale Divi Twinotter taart maken. Foto: Harald Linkels

Lokale Divi Divi Air manager Zarine Domacassé legt in gesprek met Bonaire.Nu uit dat straks ook avondvluchten zullen worden aangeboden met het nieuwe toestel. Volgens Domacassé staat haar telefoon de hele dag roodgloeiend sinds de problemen met de vluchten Insel Air de kop opstaken. “We hebben, ook met dit nieuwe vliegtuig, veel meer vraag dan aanbod”, aldus Domacassé die zegt dat het hele team al dagen lang extra uren draait om gestrande Insel passagiers zo goed mogelijk te transporteren, naast de passagiers die al bij Divi Divi Air zelf staan geboekt.

Gedeputeerde Ibi Martis en TCB General Manager Maurice Adriaens spraken tijdens een korte ceremonie in de Techno Bar warme woorden van welkom aan het adres van Divi Divi Air en hun nieuwe vliegtuig. Richie-Durand bedankte ook de steun van de bevolking van Bonaire die in veel goede en soms minder goede tijden, altijd trouw zijn gebleven aan de kleine maar betrouwbare maatschappij.

Martis, Richie en Adriaens

Vlnr: Gedeputeerde Ibi Martis, Germaine Richie-Durand en Maurice Adriaens spraken de aanwezigen toe tijdens een korte ceremonie in de Techno Bar. Op de achtergrond is de nieuwe aanwinst te bewonderen. Foto: Harald Linkels

Deel dit artikel