Bonaire

Vliegschema Insel Air weer ernstig ontregeld

Inselair fokker 50 foto

Morgen vertrekt de eerste vlucht van Bonaire naar Curaçao pas om kwart over 2 in de middag. Foto: Harald Linkels

Door Harald Linkels

Kralendijk- Hoewel Insel Air haar ‘on-time performance’ de afgelopen maanden drastisch heeft weten te verbeteren, blijkt toch telkens weer dat het schema van de luchtvaartmaatschappij ook met kleine tegenslagen ernstig ontregeld raakt.

De luchtvaartmaatschappij met haar basis op Curaçao, heeft al weer een aantal dagen te kampen met flinke vertragingen en heeft verschillende vluchten -met name tussen Curaçao en Sint Maarten- compleet geannuleerd. De schemawijzingen hebben daarnaast een flinke impact op reizgers van en naar Bonaire.

Reizigers die morgen, dinsdag 23 januari, naar Curaçao reizen moeten rekening houden met een flinke vertraging. In de ochtenduren wordt helemaal geen enkele vlucht tussen Curaçao en Bonaire uitgevoerd. Vlucht 7i301 die normaal rond 07.20 in de ochtend aankomt op de Flamingo Luchthaven is eerst verschoven naar 09.00 uur in de ochtend, om vervolgens helemaal te worden geannuleerd.

Vlucht 7i303 die normaal tegen 10.00 in de ochtend arriveert en om 10.20 weer vertrekt, is verschoven naar half 2 in de middag. Vlucht 7i304 zal met een geprogrammeerde vertrektijd van kwart over 2 in de middag de eerste Insel vlucht naar Curaçao zijn.

Reizigers op de beide eilanden wachten met smart op de inzet van de Twin Otter vliegtuigen die Divi Divi air recent kocht, maar waarvan het certificeringstraject nog niet geheel is afgerond. Er zou ook sprake zijn van enkele andere inititatieven om de ‘airlift’ tussen Bonaire en de buureilanden te verbeteren, maar die zijn nog niet erg concreet.

In het voordeel van Insel spreekt wel dat de maatschappij haar reizigers tegenwoordig per email op de hoogte stelt van schemawijzigingen als deze. Reizigers op de vertraagde en geannuleerde vluchten ontvingen vanochtend een email met de geplande wijzingen in het vluchtschema van vandaag en morgen.

Deel dit artikel