Bonaire

Brandweerkorps Bonaire krijgt nieuwe crashtender

 
Kralendijk – Afgelopen maandag heeft het Brandweerkorps Bonaire in aanwezigheid van de Nederlandse Minister van Justitie en Veiligheid dhr Ferdinand Grapperhaus, gezaghebber Edison Rijna en genodigden hun nieuwe crashtender CT 16-04 gepresenteerd. De crashtender heeft een capaciteit van 12.500 liter water en 1500 liter blusschuim.
Bij deze gelegenheid heeft gezaghebber Edison Rijna die verantwoordelijk is voor het Brandweerkorps en de openbare orde en tevens voorzitter is van het EBT (eilandsbeleidsteam) naar voren gebracht dat het Brandweerkorps hierin een grote rol speelt. Rijna vertelde dat wij hier op Bonaire trots moeten zijn op ons Brandweerkorps omdat die één van de beste in Caribisch Nederland is.
De professionaliteit die dit korps laat zien maakt dat niet alleen wij als Bonairianen, maar ook al onze bezoekers zich veel veiliger voelen als zij ons eiland bezoeken.
Namens het Bonairiaanse eilandsbestuur heeft gezaghebber Edison Rijna het gehele korps en allen die eraan bijgedragen hebben dat Bonaire nu over een moderne crashtender beschikt, gefeliciteerd. Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus en gezaghebber Rijna klommen in de crashtender om van dichtbij te zien hoe Arthur Mercera van Manschap B van het Brandweerkorps Bonaire een demonstratie gaf van wat de crashtender allemaal kan.
Deel dit artikel