Bonaire

Uitslaande brand Buddy Dive leidt tot snel uitrukken brandweer

Een uitslaande brand heeft de wasserette van het resort compleet in de as gelegd. Foto: Harald Linkels
brand bij Buddy Dive II

Een uitslaande brand heeft de wasserette van het resort compleet in de as gelegd. Foto: Harald Linkels

Door Harald Linkels

Rocargo

Kralendijk- Een felle uitslaande brand bij de wasserette van het Buddy Dive Resort zorgde eerder vanavond voor alarm bij de brandweer die meteen met groot materieel uitrukte naar het hotel aan de Gouverneur Debrotweg.

De brand zou, volgens nog onbevestigde berichten, zijn ontstaan door een oververhitte droger. De brandweer was tot laat in de avond bezig met het blussen om verdere schade te voorkomen. Het gebouw van de wasserette lijkt echter compleet verloren, terwijl ook verwacht kan worden dat er sprake is van aanzienlijke bijkomende schade door onder andere rook en water.

Een aantal bij de wasserette aanwezige gascylinders werd snel verwijderd om het gevaar van explosies door oververhitting te voorkomen. Ook stonden diverse containers met wasgoed buiten de wasserete, die daar al uit waren verwijderd voordat het vuur verder om zich heengreep.

De brandweer ontving bijstand van de politie die één weghelft afsloot zodat de brandweerwagens snel bij konden tanken om het blussen voort te zetten. Van paniek op lokatie was geen sprake, en de politie hield nieuwsgierige kijkers op een afstand.

1200

Diverse kamers in de omgeving van de wasserette zijn ontruimd en de betreffende gasten zullen naar alle waarschijnlijkheid elders moeten worden ondergebracht.

Deel dit artikel