Bonaire

Feveren leidt tot hechtenis en verbeurdverklaring van betrokken voertuig

KRALENDIJK – R.J.B. is door de rechter veroordeeld tot twee weken hechtenis wegens zogenaamd feveren. De verdachte had eerder in 2017 tijdens een uitgaansavond in het centrum van Kralendijk met zijn auto gefeverd en gedrift. Hierdoor ontstond een uiterst gevaarlijke verkeerssituatie, aangezien er op dat moment veel mensen op straat waren.
De politieambtenaren die de verdachte op heterdaad hadden betrapt, hebben zijn auto direct inbeslag genomen. Door de rechter is eveneens bepaald dat de verdachte zijn auto kwijt is: de rechter sprak de verbeurdverklaring daarvan uit.

In toenemende mate is feveren en driften met auto’s, motoren, scooters en andere voertuigen een probleem aan het worden. Het leidt tot veel overlast, lawaai, verkeersopstoppingen en bovenal lopen andere weggebruikers en omstanders aanzienlijk gevaar door het gevaarlijke rijgedrag van de betrokken bestuurders.

Om die reden gaat het Openbaar Ministerie BES (OM BES) vanaf nu strenger optreden tegen mensen die zich schuldig maken aan feveren en driften. Een ieder die zich schuldig maakt aan deze strafbare feiten zal worden vervolgd. Bovendien zal het voertuig waarmee de overtreding is begaan inbeslag worden genomen. Naast een straf (zoals een geldboete, werkstraf of hechtenis), zal het OM de rechter vragen het betreffende voertuig verbeurd te verklaren. Dat komt er dus op neer dat de verdachte zijn auto definitief kwijt is.

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo