Bonaire

Voorzitters Eerste en Tweede Kamer bezoeken Saba

 

Dinsdag hebben de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer, Ankie Broekers-Knol en Khadija Arib hun bezoek aan Saba afgesloten. Bij aankomst op maandagmiddag werd de delegatie verwelkomd door gezaghebber Jonathan Johnson en eilandsecretaris Tim Muller, gevolgd door een informele receptie met de leden van de Eilandsraad en de gedeputeerden.

Gedurende hun kennismakingsbezoek was het belangrijk om met eigen ogen te zien hoe het eiland zich herstelt van de impact van de orkanen Irma en Maria in september 2017.
Gezaghebber Jonathan Johnson gaf in een uitgebreide PowerPoint een overzicht van de verschillende acties die voorafgaand, tijdens en na de orkanen werden ondernomen. Daarna kreeg de delegatie een rondleiding over het eiland, voornamelijk langs getroffen gebieden en huizen (de haven van Fort Bay, de boerderij in Hells Gate, de recycle-installatie).

Het bezoek aan het kleinste eiland van het Nederlandse Koninkrijk werd afgesloten met een ontmoeting met maatschappelijke organisaties (Saba Reach Foundation, Saba Comprehensive School, Saba Business Association en The Aged Home, en Saba Health Care Foundation, exploitant van The Edge, EC2 en Saba Boys & Girls Scout Society).

De voorzitters en delegatie zetten hun bezoek aan Curaçao, Aruba en Bonaire voort voordat ze dit weekend naar Nederland terugkeren.

1200
Deel dit artikel