Bonaire

Grens tussen ABC-eilanden en Venezuela 72 uur gesloten

Flamingo airport vluchthaven

Ook vluchten van en naar de eilanden zijn voor de duur van 72 uur verboden. Foto: Harald Linkels

Door Harald Linkels

Caracas.- De president van Venezuela, Nicolás Maduro, heeft bevolen om 72 uur elke commerciële route te sluiten met de Caribische eilanden Aruba, Curaçao en Bonaire om de smokkel van goederen die naar die bestemmingen ontsnappen te bestrijden. Dat schrijft onder andere de krant Universal op haar website.

Volgens de krant werd de informatie werd verstrekt tijdens de eerste ministerraad van van 2018, die werd gehouden in het Miraflores Paleis in de Venezolaanse hoofdstad.

Maduro zei dat hij de sluiting van communicatie door de lucht en de zee met die drie eilanden had bevolen om de economische belangen van Venezuela te herstellen en te verdedigen.

“Ik hoop dat in die 72 uur de autoriteiten van deze drie eilanden de maatregelen zullen nemen die we hebben geëist,” zei hij, eraan toevoegend dat smokkelaars Venezuela meenemen van goud, diamanten en koper naar basisconsumentenproducten, aldus diverse media.

“Het is de maffia die oorlog tegen ons voert en daar moeten we tegen optreden”, aldus Maduro tijdens de vergadering. Maduro gaf aan dat maatregelen ook gelden voor het luchtvervoer van en naar de eilanden. Ook gaf Maduro aan dat veiligheidstroepen stellingen in zouden innemen in ongeveer zes havens in het westelijke deel van het land, van waar boten en vluchten naar de ABC-eilanden.

“We gaan mechanismen instellen om de commerciële uitwisseling, passagiers, toerisme te reguleren verifiëren en zo de maffia te treffen. Ze (de eilanden, red.) doen niets tegen hen en dat moet eindigen. We gaan radicale beslissingen nemen om Venezuela te verdedigen,” aldus de Venezolaanse president.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo