Bonaire

Politieberichten van donderdag 29 december t/m dinsdag 2 januari 2018

De jaarwisseling is rustig verlopen met uitzondering van wat vuurwerkoverlast en twee aanrijdingen.

Op vrijdag 29 december werd een pick-up in de mondi ter hoogte van Kaminda Jato Bako aangetroffen. De sloten waren geforceerd en er was een raam vernield. Het bleek een auto te zijn die tussen vrijdag 22 december en vrijdag 29 december was weggenomen vanaf de parkeerplaats van een appartementencomplex aan de J.A. Abraham Boulevard. De eigenaar werd in kennis gesteld.
Op dezelfde dag werd ook aangifte gedaan van diefstal van twee tassen met inhoud. De tassen stonden onder een boom bij het strand Te Amo aan de Kaya Internashonal. Deze waren tussen 13.00 en 13.30 uur weggenomen toen de eigenaren aan het snorkelen waren.
Kort hierna werd weer een aangifte gedaan van diefstal met vernieling, vanuit een auto bij het strand Pink Beach aan de E.E.G. Bulevar. Onbekenden hebben de achterruit aan de passagierskant met een steen vernield en een tas weggenomen. In de tas zaten onder andere een digitale camera, een tablet, een zonnebril, kleding en een e-reader. De diefstal heeft tussen 13.00 uur en 14.00 uur plaatsgevonden.

Op zondag 30 december werd aangifte gedaan van diefstal uit een auto bij de duiklocatie Willemstoren. Hier zijn onder andere een grijze tas met oranje accenten van het merk Decathlon, een goud/witte bril op sterkte van het merk Theo, accesoires van een GoPro camera, een Apple sd Reader en twee koelboxen weggenomen. De diefstal heeft tussen 10.00 en 12.00 uur plaatsgevonden terwijl de eigenaren aan het vissen waren.
Later op de dag werd ook aangifte gedaan van vernieling van een brievenbus bij een woning aan de Kaya Adela. Kinderen hebben vuurwerk in de brievenbus gestopt.

Op zondag 31 december kreeg de politiecentrale omstreeks 15.30 uur melding van een ‘atrako’ ter hoogte van de duiklocatie 1000 steps. Een dame die aan de kant zat terwijl de anderen in het water waren hoorde op een gegeven moment iets en zag de verdachte haar zwart/oranje tas van het merk Decathlon, wegnemen. Hierop rende ze achter de verdachte aan en pakte de tas beet. Hierdoor werd ze een stukje door de mondi gesleurd door de verdachte voordat ze losliet.
Op dezelfde dag werd omstreeks 23.30 uur aangifte gedaan van vernieling. Het dak van het balkon van een woning werd vernield door vuurwerk dat op het dak werd gegooid.

Op maandag 1 januari vond omstreeks 00.15 uur een aanrijding tussen twee auto’s op de Kaya Libertador Simon Bolivar ter hoogte van het politie bureau plaats. De chauffeur van één van de auto’s had geen rijbewijs en kreeg hiervoor een boete. Beide auto’s werden weggetakeld omdat de rechtervoorwielen van beide auto’s krom stonden. Er raakte niemand gewond.
Later in de nacht, omstreeks 03.30 uur, werd aangifte gedaan van diefstal van een gele auto met oranje top van het merk Suzuki Samurai. De auto stond ter hoogte van de Kaya Italia geparkeerd.

Omstreeks 04.30 uur op dezelfde dag, vond een aanrijding tussen drie auto’ s plaats op de Kaya Grandi. Auto 1 die achteruit reed uit een parkeerplaats aan de Kaya Grandi, werd vol in zijn linkerkant geraakt door auto 2 die met hoge snelheid in noordelijke richting reed. Auto 3 die geparkeerd stond werd aan de rechterachterzijde geraakt. De bestuurder van auto 1 kwam klem te zitten in de auto en raakte buiten bewustzijn. Een omstander reanimeerde hem waardoor hij weer bijkwam. De chauffeurs van auto 1 en 2 zijn beide naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.
Op maandag 1 januari werd ook een man met initialen Q.J.F. geboren op 13 maart 1986 aangehouden ter zake mishandeling en wederspannigheid.

Op dinsdag 2 januari werd aangifte gedaan van inbraak in de keuken van de Scholengemeenschap. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De dader had zich toegang tot de keuken verschaft door het slot van keukenvoordeur te forceren. De inbraak heeft tussen 03.00 en 04.00 uur plaatsgevonden.
Op dezelfde dag werd ook werd een man met initialen E.F.S. geboren op 17 augustus 1981 aangehouden ter zake brandstichting.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo