Bonaire

Adriaens: Dagelijkse vluchten uiteindelijke doel van American Airlines

Adriaens: Dagelijkse vluchten uiteindelijke doel van American Airlines

TCB-directeur Maurice Adriaens is overtuigd van het feit dat de vluchten van American Airlines niet beperkt blijven tot 1 per week. Foto: Harald Linkels

Door Harald Linkels

Kralendijk- Het uiteindelijke doel van American Airlines is om dagelijkse vluchten te hebben op Bonaire. Dat zei de directeur van de Tourism Corporation Bonaire (TCB) vanochtend tijdens de ondertekening van de overeenkomst met de Amerikaanse carrier.

Hoewel het begin van de operatie heel beperkt is met 1 wekelijkse vlucht tussen Miami en Bonaire, zal dat volgens Adriaens snel gaan veranderen. “We hebben al gesproken over het feit dat bij voldoende vraag de volgende stap het toevoegen van vluchten op de woensdag zal zijn. Maar uiteindelijk is American een carrier die de ambitie heeft om op termijn een dagelijks retourvlucht uit te voeren tussen Miami en Bonaire”, aldus Adriaens.

Adriaens prees het feit dat de hele sector bij elkaar was gekomen om het benodigde garantiebedrag op tafel te krijgen. Adriaens liet doorschemeren dat Bonaire een gunstige deal van de Amerikaanse carrier heeft gekregen, maar kon zich niet uitlaten over het precieze bedrag. “Onderdeel van onze overeenkomst is een zogenaamd confidentiality agreement”, aldus Adriaens. Adriaens zegt dat er sprake is van een felle concurrentie tussen bestemmingen en dat zaterdagvluchten in het bijzonder nogal gewenst zijn. “We hebben echt een heel goede deal gekregen”, aldus Adriaens.

Behalve lovende woorden voor de stakeholders op Bonaire nam Adriaens ook de tijd de Maduro & Curiëlsbank (MCB) te bedanken voor hun steun. “Van hen hebben wij heel veel steun gehad, aldus Adriaens”, die zei dat die steun zelfs kwam van het hoofdkantoor op Curaçao in de vorm van MCB groep directeur Chicú Caprilles. “Chicú belde mij op en zei tegen mij dat de MCB vertrouwen heeft in Bonaire en dat de MCB zou zorgen dat die garantie er op de een of andere manier zou komen”.

Adriaens zei ook dat de overeenkomst met American Airlines een uitstekende jaarafsluiting was voor het toerisme op het eiland, hoewel de vluchten van American Airlines pas beginnen in juni 2018. Adriaens zei dat met de start van de vluchten van Sunwing tussen Toronto en Bonaire en de vluchten van American in het verschiet, belangrijke stappen waren gezet voor de verdere ontwikkeling van de sector.

Apart was wel het feit dat noch American Airlines, noch verantwoordelijke gedeputeerde Ibi Martis bij de ondertekening van de overeenkomst aanwezig waren. Volgens Adriaens was het voor American Airlines gezien de feestdagen moeilijk iemand op Bonaire te krijgen. Over de verhindering van de gedeputeerde liet hij zich niet uit, maar alom wordt gespeculeerd over het feit dat gedeputeerde Martis kritische vragen over het contract met Adriaens (dat op 31 december a.s. verloopt, red.) liever uit de weg wou gaan.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo