Geen categorie

Nu ook onduidelijkheid over contractverlenging TCB-directeur Adriaens

Er is nog niks bekend over de verlening van het contract van Maurice Adriaens, dat aanstaande zondag afloopt. Foto: Harald Linkels
Maurice Adriaens

Er is nog niks bekend over de verlening van het contract van Maurice Adriaens, dat aanstaande zondag afloopt. Foto: Harald Linkels

Door Harald Linkels

1200

Kralendijk- Na de heisa rondom de contractverlenging van luchthavendircteur Michael Nicolaas, is er nu opnieuw onduidelijkheid over de status van een dircteur van overheidsentiteit: de Tourism Corporation Bonaire (TCB). Diverse media maken melding van het feit dat het contract van Adriaens aanstaande zondag af zou lopen, zonder dat er al sprake lijkt te zijn van een BC-besluit om diens contract te vernieuwen voor een nieuwe periode.

Adriaens kwam, vlak na zijn benoeming, veelvuldig in het nieuws toen bleek dat ook de Curaçao Tourims Development Corporation (CTDB) haar oog op Adriaens had laten vallen als nieuwe directeur. Adriaens besloot toen toch voor Bonaire te kiezen. Hij gaf daarbij aan dat hij zin had in de uitdaging en dat hij net met zijn gezin naar Bonaire was verhuisd.

Onder Adriaens lijkt de TCB aan dynamiek te hebben herwonnen. Er zijn diverse nieuwe initiatieven ontplooid, er is een strategisch toerisme marketingplan opgesteld en diverse nieuwe carriers zijn begonnen met vluchten naar Bonaire, of zijn voornemens die op korte termijn te beginnen.

Het op afstand zetten van de lokale politiek bij overheidsentiteiten lijkt, met alle problemen binnen de luchthaven, de Bonaire Holding Maatschappij en nu de TCB, niet erg geslaagd. In de praktijk is het nog steeds het zittende bestuurscollege die dienst uitmaakt als het gaat om welke directeur er wordt benoemd en of een bestaand contract wordt verlengd. Hierbij lijken de meningen of voornemens van de ingestelde Raden van Commissarissen of Raden van Toezicht in de praktijk nauwelijks enige gewicht in de schaal te leggen.

1200

Hoewel de overheid nog geen mededelingen heeft gedaan over haar voornemen het contract van Adriaens al dan wenselijke te achten, heeft zij in elk geval tot nog toe geen poging ondernomen om de steeds luidere geruchten hierover, de kop in te drukken.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo