Bonaire

Medewerkers slagen voor certificering op gebied van software testen

De Curaçao Testing Qualifications Board (CTQB) [www.ctqb.org] is een stichting die dit jaar is opgericht en zich richt op de kwaliteit van software producten die worden ontwikkeld en gebruikt op Curaçao en in de regio (o.a. Bonaire). Dit gebeurd door It-medewerkers op te leiden op het gebied van testen, waarna men ook een officieel erkend internationaal examen kan doen. Voorzitter van deze stichting is de op Bonaire woonachtig zijnde Erik van Veenendaal

Onlangs hebben een weer een aantal mensen uit Bonaire geparticipeerd in dit initiatief; de training gevolgd en examen gedaan. Alle vier de deelnemers afkomstig uit Bonaire, zijn geslaagd hetgeen een hele mooie prestatie mag worden genoemd. Bij Eddy’s Bar en Restaurant werden in een speciale sessie de certificaten uitgereikt.

Op de foto vlnr Maxime Barrettapiana (SSO-CN), Frank Gerritzen (ZVK), Edwin Peterzen (SSO-CN). Uiterst rechts Saida Ugueto (bestuurslid CTQB). Coen van Gennip (BCN), ook geslaagd voor het examen, ontbreekt op de foto. In het totaal zijn er nu 8 IT-medewerkers op Bonaire die zich “ISTQB certified tester” mogen noemen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo