Bonaire

Kolegio San Luis Beltran krijgt de eerste schooltijdschriften

Kralendijk – ‘Toen ik nog jong was bestelde ik via de post boeken uit Nederland om te lezen en het duurde 6 maanden voordat ze op Bonaire waren.’ Met deze woorden begon gezaghebber Edison Rijna donderdagochtend bij de overhandiging van de eerste schooltijdschriften aan de leerlingen van de Kolegio San Luis Bertran.

Het project schooltijdschriften is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven. Rijna vertelde dat er in zijn tijd niet zoveel tijdschriften en andere digitale mogelijkheden  waren zoals tegenwoordig, nu kinderen gebruik kunnen maken van tablets, laptops en mobiele telefoons. De gezaghebber vroeg welke kinderen de stripverhalen van Kuifje hebben gelezen en hij verzekerde hen dat deze strips je over de hele wereld laten reizen met Kuifje en dat je zo op vakantie kon zonder koffers te moeten pakken. ‘Lezen laat een heel nieuwe wereld voor je open gaan, waar je kennis kan maken met andere culturen en andere manieren om tegen dingen aan te kijken’, legde Rijna uit aan de kinderen.

Tot slot deelde de gezaghebber de eerste schooltijdschriften uit aan alle leerlingen van de Kolegio Luis Bertran. De BoBo is voor de kinderen van groep 1 en 2, de Okki voor groep 3 en 4, de groepen 5 en 6 krijgen Wild van Freek en de National Geographic Junior is voor de hoogste groepen, 7 en 8.      

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo