Bonaire

Telbo verdubbelt Bonaire’s snelheid internet

Kralendijk – Het toonaangevend en betrokken telecombedrijf TELBO viert in maart 2018 zijn 35-jarig bestaan. Om zijn klanten te belonen voor hun enorme loyaliteit begint TELBO in de feestelijke decembermaand al met uitpakken. Alle particuliere klanten van TELBO krijgen namelijk vanaf 1 december een gratis verdubbeling van hun internetsnelheid. Bovendien kunnen inwoners van Bonaire die toegang hebben tot het glasvezelnetwerk vanaf dat moment gebruikmaken van de voor de regio zeer aantrekkelijk geprijsde en op Bonaire nog niet eerder vertoonde snelheidsprimeur van 100mb.

Data en wel zoveel en zo snel mogelijk is heden ten dage niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Er gaat nauwelijks een moment voorbij of we zijn ernaar op zoek. Toegang tot internet om deze data te kunnen consumeren is in de afgelopen jaren geëvolueerd van een leuk ‘hebbeding’ tot een absolute en noodzakelijke behoefte die we in een adem noemen met water en elektriciteit. Met andere woorden: we kunnen niet meer zonder.

Provider TELBO onderkent deze behoefte. Uit eigen onderzoek blijkt dat de groei van het gebruik van data op Bonaire alleen maar toeneemt en ieder jaar verdubbelt. Populaire tv content streaming software als YouTube – verreweg de allergrootste groeier op TELBO’s netwerk – is bijvoorbeeld goed voor 60% van het netwerkcapaciteitsgebruik. En echt verwonderlijk is dat niet. Immers, we koken, kijken films, voeren huis en autoreparaties uit en studeren nadat dat we het hebben op- of uitgezocht met YouTube.

Snel en betrouwbaar internet is dan ook een levensbehoefte geworden en dus leek een verdubbeling van de internetsnelheid het allermooiste cadeau dat de lokale operator de inwoners van Bonaire als eerste kon schenken. Helemaal met het oog op de feestdagen.
Deze gratis verdubbeling van de snelheid is vooralsnog alleen van toepassing op particulieren en dus niet op zakelijke klanten. Uiteraard pakt TELBO ook voor hen uit, maar de uitwerking en consequenties worden op dit moment nog onderzocht.
Daarnaast geldt de verdubbeling van de snelheid uiteraard ook voor klanten die nog aangesloten zijn op het kopernetwerk. Ook al is het verdubbelen op koper een grotere uitdaging vanwege allerhande technische zaken die de snelheid kunnen beïnvloeden.
Los van de algemene verdubbeling voor iedereen krijgen klanten die op koper dan wel glasvezel 10 mb of 20 mb afnemen en in de komende periode migreren naar glasvezel een gratis upgrade naar een minimale basis snelheid van 50mb. Glasvezelklanten met 50mb gaan naar 100 mb.
De bijna jarige job TELBO dankt zijn klanten en wenst Bonaire en zijn inwoners heel veel succes met deze enorme vooruitgang.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo