Bonaire

Nieuw aanvraagformulier voor verklaring omtrent gedrag (VOG)

Kralendijk– Het Kabinet van de Gezaghebber heeft op 29 november 2017 een presentatie gehouden voor de organisaties en instellingen die veel gebruik maken van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De presentatie was in handen van Rudbella Sint Jago en Joyce van der Mark en hield verband met het nieuwe beleid dat in werking zal treden per 1 januari 2018. Tijdens de bijeenkomst zijn de personen geïnformeerd over het nieuwe aanvraagformulier en de screeningsprofielen waarmee gewerkt zal worden voor de beoordeling. De organisaties hebben zelf kunnen oefenen met het invullen van het nieuwe aanvraagformulier en het gebruik van de screeningsprofielen. Na deze kick-off zullen ook de burgers geïnformeerd worden over de nieuwe aanvraagformulieren.

Gezaghebber Edison Rijna was ook aanwezig bij deze presentatie ochtend over de nieuwe VOG. Gezaghebber Rijna vertelde dat integriteitskwesties steeds belangrijker worden in ons dagelijks leven en de VOG is hierbij van dienst voor zowel het bedrijf als de betreffende persoon. Het Kabinet van de Gezaghebber is hier al jaren mee belast en het gaat om meer dan 3000 VOG’s die jaarlijks worden afgegeven. De gezaghebber vertelde ook de meeste aanvragen voor een VOG voor een verblijfsvergunning zijn, maar dat dit gaat veranderen als de Immigratiedienst zelf inzage krijgt in het justitieel systeem.

  

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo