Bonaire

Wereld Aidsdag 01 december 2017 : Laten we HIV

Kralendijk – Vrijdag 1 december is Wereld Aidsdag.

Wereldwijd wordt op 1 december elk jaar aandacht besteed aan deze ziekte.

Rocargo

Al vele jarenlang wordt er tegen deze ziekte gestreden. Door allerlei organisaties is ervoor gevochten om het stigma en het isolement van mensen met AIDS te beëindigen en nieuwe HIV besmettingen te voorkomen. Er zijn mogelijkheden om besmetting te voorkomen en er zijn steeds meer goede behandelmogelijkheden. Nu is het tijd dat iedereen hiervan op de hoogte is en dat we jonge mensen laten opgroeien zonder HIV en AIDS.

Ook op Bonaire is regelmatig aandacht voor het voorkomen van HIV en van AIDS, maar ook voor het bestrijden van het taboe dat rond deze ziekte heerst. Huisartsen bieden hun patiënten testen aan, het onderwijs neemt het thema mee in haar onderwijsprogramma’s en in een mediacampagne wordt de jeugd opgeroepen om zich bewust te worden van de risico’s. Seksueel actief? Gebruik condooms en laat je testen.

De afdeling Publieke Gezondheid coördineert en ondersteunt deze acties. Het voorkomen van besmetting is immers de beste manier om de verspreiding van HIV een halt toe te roepen. Veilig seksueel gedrag heb je zelf in de hand. Zorg er daarom voor dat je veilige seksuele relaties aangaat en bewust bent van de risico’s van onveilig vrijen.

De week van Wereld Aidsdag wordt op Bonaire ingezet als HIV Awareness Week.

Dit jaar  heeft stichting EQ Bonaire voor deze week een programma met velerlei activiteiten georganiseerd. Op de Facebook pagina ‘EQ Bonaire’ is het programma voor de HIV Awaresness week terug te vinden.

Mensen die HIV of AIDS hebben zijn mensen zoals jij en ik. Respecteer een ieder, met of zonder aandoening.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo