Bonaire

Bedreigde Zeeschildpadden gedood

Kralendijk, 16 november 2017 – Op 26 oktober zijn in de omgeving van Lac Bay schilden van zeeschildpadden aangetroffen. Een voorbijganger, die op zoek was naar drijfhout, vond in eerste instantie twee schilden onder mangroves in het gebied. Na verder onderzoek vonden STCB medewerkers en STINAPA Rangers nog twee schilden afkomstig van zeeschildpadden. Alle vier de schilden zijn door STCB’s Manager geïdentificeerd als groene zeeschildpadden (Chelonia mydas), een bedreigde diersoort. De kop, de flippers en het vlees van de schildpadden waren reeds verwijderd, wat impliceert dat de schildpadden geslacht zijn.

 

Zeeschildpadden zijn al sinds 1991, met de wijziging van de Marine Environmental Ordinance (A.B. 1984, nr. 21), beschermd op Bonaire. Daarnaast kan een overtreding van de wetten die betrekking hebben op bedreigde diersoorten die worden genoemd in artikel 8 van het SPAW-protocol sinds 10 oktober 2010 resulteren in een maximumboete van USD 560.000 en/of een gevangenisstraf en in beslagneming van relevante uitrusting (speergeweer, auto, boot). Om deze reden zijn alle details met betrekking tot dit incident verstrekt aan de politie, die deze kwestie zal onderzoeken.

 

Rocargo
Deel dit artikel