Bonaire

Duurzame goederen voor orkaanslachtoffers Statia zijn aangekomen

Duurzame goederen om slachtoffers van de orkanen Irma en Maria te helpen, zijn  vorige week op Sint Eustatius aangekomen. De RCN-Unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gaat in de tweede week van november beginnen met de verdeling van de goederen (koelkasten, bedden, ventilator en kachels) onder inwoners die de aanmeldingsprocedure voltooid hebben. De distributie wordt uitgevoerd door de SZW-Unit.
De Unit Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)  erkent  de behoeften van bewoners van Saba en Sint Eustatius na de orkanen Irma en Maria en heeft haar voorzieningen binnen de grenzen van de wet zo veel mogelijk uitgebreid. Daarom zijn speciale voorzieningen getroffen. Een daarvan  is de snelle afhandeling van verzoeken om duurzame goederen.

Om personen die getroffen zijn door de orkanen tegemoet te komen , heeft SZW het  minimuminkomenscriterium tot anderhalf keer het minimumloon verhoogd . Daarnaast is de lijst van duurzame goederen uitgebreid met eetkamer- en huiskamer meubels, lakens en kussens voor gezinnen die alles hebben verloren. Door deze aanpassing konden  meer personen op Saba en Sint Eustatius in aanmerking  voor noodhulp. Het aanvraagproces sluit op 31 december. SZW maakt nu nog voornamelijk uitzonderingen voor personen die niet op het eiland waren.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo