Bonaire

Contact met Belastingdienst over onterechte MRB aanmaningen ook via email mogelijk

motorrijtuigenbelasting

Het komt voor dat mensen die tijdig hun motorrijtuigenbelasting hebben betaald,  toch een onterechte aanmaning van de Belastingdienst CN hebben gekregen. Als die mensen de Belastingdienst belden werden ze verzocht om naar het belastingkantoor te  komen om het betalingsbewijs te laten zien.

Unkobon vindt het erg klantonvriendelijk om mensen al die moeite te laten doen om te bewijzen dat ze betaald hebben. De consumentenbond heeft daarom contact opgenomen met de Belastingdienst en gevraagd of dat niet anders kon, bijvoorbeeld door een scan, foto, of de inhoud van de betalingsgegevens per email te sturen.

De Belastingdienst  heeft uitgelegd dat de motorrijtuigenbelasting een eilandelijke heffing is die wordt opgelegd door het Openbaar Lichaam Bonaire. De Belastingdienst verzorgt voor het OLB de inning hiervan. Dat betekent dat er in dit geval ook voor het OLB aanmaningen voor de MRB zijn verstuurd. Al een aantal weken krijgt de Belastingdienst via de mail en aan de balie hierover reacties en probeert alles zo snel en goed  mogelijk op te lossen.

Het blijft dus mogelijk om via de mail een betalingsbewijs in te sturen. In het geval dat  het niet mogelijk is om een foto of scan te sturen, mag men ook de betalingsgegevens (datum, welke bank en transactienummer c.q. transactiegegevens) mailen naar:  info@rijksdienstcn.com. De Belastingdienst zal deze gegevens dan controleren op basis van de in de administratie aanwezige gegevens.

Unkobon waardeert  de medewerking van de Belastingdienst om te zoeken naar de meest klantvriendelijke mogelijkheid. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo