Bonaire

Beach Tennis Bonaire bij regionale voorronde Appeltje van Oranje 2018

Bestuursleden Juul Heijne (links) en Erik Rusman (rechts) met de cheque van het Oranje

Beach Tennis Bonaire (BTB) is door het Oranje Fonds geselecteerd voor de regionale Caribische voorronde van het Appeltje van Oranje 2018; een eervolle prijs voor organisaties die zich inzetten voor de verbetering van de maatschappelijke samenhang tussen verschillende groepen.

Afgelopen weekend vond de voorronde plaats op Curaçao. Naast Beach Tennis Bonaire waren 6 organisaties uit Curaçao en 1 uit Sint Maarten aanwezig om hun initiatief te presteren. De pitch van Beach Tennis Bonaire richtte zich op het verbindende karakter van de sport, de laagdrempelige activiteiten en het feit dat de stichting de sport gratis faciliteert. Ook was er aandacht voor het toernooi binnen de gevangenis waarbij spelers van BTB samen met gedetineerden spelen en daarmee bijdragen aan een positieve terugkeer in de samenleving. 

Uiteindelijk heeft de jury twee initiatieven uit Curaçao genomineerd voor de vervolgronde in Nederland: Stichting Excel Arts Academy en We Believe Kids Foundation.

Als blijk van waardering heeft het Oranje Fonds een cheque van €2500 uitgereikt aan de overige aanwezige initiatieven. Beach Tennis Bonaire ziet deze cheque als een enorme beloning en een extra stimulans om haar maatschappelijke toekomstplannen te realiseren.

groepsfoto met alle aanwezige initiatiefnemers

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo