Bonaire

BONAI heeft in samenwerking met MIVABO de faciliteiten van Parke di Herensia Tanki Maraka Bonaire uitgebreid

In samenwerking met stichting MIVABO, heeft BONAI, het Bonaire Archaeological Institute, een project voltooid om in het Parke di Herensia Tanki Maraka Bonaire de faciliteiten uit te breiden met verschillende tafels en banken waar bezoekers in de schaduw van bomen kunnen zitten uitblazen en een hapje en een drankje nemen tijdens de expositietour in het park. Ook zijn er een aantal bakken aangebracht waar BBQ gehouden kan worden. De tafels en banken zijn beton gemaakt en geplaatst onder bomen zodat de bezoekers daar van de verse lucht kunnen happen en genieten van de natuur ter plekke. Om de onkosten te kunnen dekken zijn sponsors aangezocht en elke tafel met banken heeft de naam van de zijn sponsor erin gegraveerd gekregen. Tevens heeft het project gezorgd voor het aanbrengen van borden met de aanwijzing van de afslag naar het weggetje naar het Parke Tanki Maraka. Deze zijn aan de kant van de grote weg aangebracht als een aanduiding waar het weggetje naar het park precies is. De borden zijn gemaakt door gedetineerden in de gevangenis van Bonaire.

De samenwerking tussen BONAI en stichting MIVABO is ontstaan toen bij de opening van het park gebleken was dat de expositieroute in het park niet goed toegankelijk was voor bezoekers met een rolstoel, rollator of vierpoot. Ook is toen gebleken dat er plekken aangebracht moeten worden waar bezoekers even kunnen uitblazen tijdens de expositieroute. Parke Tanki Maraka laat in de expositieroute aan de hand van foto’s en overblijfselen van het kamp met uitleg, de rol zien die Bonaire en het militaire kamp gespeeld hebben in de ontwikkeling van de 2e Wereldoorlog en dus in de wereldgeschiedenis. MIVABO heeft sponsors aangezocht voor de constructie van de tafels en banken en enkele bakken waar BBQ gehouden kan worden. Er is echter nog ruimte voor meer donatie voor de faciliteiten in het park. Hiervoor kunt u contact opnemen met BONAI.  Tel. 599-786-6160 

BONAI heeft met de inrichting van Parke Tanki Maraka een interessante attractie ingericht waar de overblijfselen van het militaire kamp in een landelijke omgeving gezien kunnen worden en waar uitleg gegeven wordt over de 2e Wereldoorlog en de rol van Bonaire in de geschiedenis van de wereld. BONAI biedt in dit kader ook de mogelijkheid om klassen en groepen die het park willen bezoeken voorlichting in de klas te geven gevolgd door een begeleide tour in het park. Hiervoor kan contact gezocht worden met mw. Jackie Bernabela.

De foto’s geven een blik op het werk van dhr. Artie de Vries van MIVABO tijdens het graveren van de namen van de sponsoren op de banken en ook het moment waarop mw Jackie Bernabela een bijdrage aan het project ontvangt van mw. Orphaline Saleh van Rotary Club Bonaire.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo