Bonaire

Ondertekening interconnectieovereenkomst zonnepaneleninstallatie Kooyman

 

Kralendijk, 2 november 2017 – Op 30 oktober hebben Kees van Wijngaarden, storemanager van Kooyman BV en Alfredo Koolman, CEO van WEB Bonaire, een interconnectie-overeenkomst getekend voor een zonnepaneleninstallatie die is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Kooyman BV is de derde bedrijf dat de procedure van WEB voor een PV-installatie met succes heeft doorlopen.

1200

Het gebruik van de zon als natuurlijke, ‘renewable’, energiebron past bij Bonaire en bij de uitgangspunten van Kooyman BV. WEB is verheugd dat de procedure voor beide partijen positief en succesvol is verlopen.

Procedure

Steeds meer particulieren en bedrijven op Bonaire overwegen zonne- of windenergie te gaan gebruiken, terwijl zij ook graag aangesloten willen blijven op het elektriciteitsnetwerk van WEB. Daarvoor is een installatie nodig die de veiligheid en continuïteit van de elektriciteitslevering waarborgt. WEB heeft daarom samen met de Directie Toezicht en Handhaving (DTH) van het Openbaar Lichaam Bonaire een procedure en aansluitvoorschriften vastgesteld.

Gang van zaken

WEB beoordeelt de aanvraag die, voorzien van installatietekeningen en technische gegevens, wordt aangeleverd door een geregistreerde installateur. Na goedkeuring wordt de installatie geplaatst en controleert WEB of de aansluiting op het elektriciteitsnetwerk volgens de geldende veiligheidseisen en voorschriften is uitgevoerd. Vervolgens keurt DTH de PV-installatie. Na goedkeuring tekenen WEB en de klant een interconnectie-overeenkomst. Dan pas wordt de installatie aan het elektriciteitsnetwerk van WEB gekoppeld en ontvangt de klant een terugleververgoeding.

 Gedetailleerde informatie is beschikbaar op de website van WEB, www.webbonaire.com onder ‘Groene Stroom’.

 

1200
Deel dit artikel